fbpx

Trivselsgrupper for børn og unge

’Det er blevet nemmere at gå i skolen’
’Jeg føler mig ikke længere alene’
’Jeg tør sige mere’

Citater fra deltagere i vores trivselsgrupper

Trivsel er afgørende for et barns skolegang. Som støtte til børns trivsel har Selvhjælp Herning indgået et samarbejde med flere af Hernings folkeskoler om at udbyde trivselsgrupper for både børn og unge.

Grupperne mødes en gang om ugen på skolen og ledes af en skolemedarbejder og en frivillig fra Selvhjælp Herning. Der er typisk 6-8 børn eller unge i en gruppe, som sammensættes efter emne. Emnet, som gruppen har fokus på, kan fx være skilsmisse, selvværd, sorg eller at være søskende til et barn med handicap.

Som tilføjelse til vores  trivselsgrupper overtog vi, i januar 2018, det tidligere kommunale samarbejdsprojekt, ‘Når cykelhjelm ikke er nok’. Derfor tilbyder vi nu også trivselsgrupper for børn og unge, som har psykisk eller fysisk sygdom tæt inde på livet.

Før barnet starter i en trivselsgruppe inviterer vi til en kort, uforpligtende samtale, hvor barn og forældre hører mere om forløbet og får mulighed for, at fortælle lidt om deres konkrete situation, så vi sammen kan afgøre om en trivselsgruppe er det rette tilbud.

Et forløb varer 10 uger og vi starter nye forløb forår og efterår. Det er gratis at deltage.

Har du lyst til at høre mere om forløbene eller om hvilke skoler vi samarbejder med, er du velkommen til at kontakte Anette Würtz på telefon: 53 58 65 88

Scroll to Top