fbpx

Coronasmitte: Overvej om I vil afholde gruppemøder i Marts

Der er nu konstateret mange tilfælde af smitte med COVID-19 (Coronavirus) i Danmark, og sundhedsmyndighederne vurderer, at der er en høj risiko for smittespredning i Danmark.
 
Vi har mange kronisk syge, der bruger vores lokaler, og vi har derfor et skærpet ansvar for at hjælpe med, at alle passer godt på hinanden.
 
Derfor opfordrer Selvhjælp og Frivilligcentret til, at foreninger og selvhjælpsgrupper overvejer, om de vil gennemføre deres fysiske møder i marts måned eller om de vil vælge at aflyse disse.
 
Det er op til hver enkelt gruppe og forening at træffe den endelige beslutning; huset KAN benyttes som vanligt, hvis man efter overvejelser når frem til, det er det ønskede. Man skal dog udvise særligt agtpågivenhed og hensyn overfor hinanden, hvis huset benyttes – og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, som også er hængt op rundt omkring i huset.
Hvis du på nogen måde føler dig sløj, skal du blive hjemme – og passe på os alle sammen på denne måde.
 
OBS: For at være på den sikre side, anbefaler vi at man selv medbringer håndsprit, hvis man ønsker at bruge huset i løbet af marts.
 
Hvis Sundhedsmyndighederne kommer med nye retningslinjer, forbeholder vi os ret til at ændre denne anbefaling.
Hold derfor øje med, om du får en mail fra os i den nærmeste tid.
 
Se evt. denne opfordring fra vores Sundhedsminister:
 
 
Hvad skal du gøre for at undgå smitte
 
I hverdagen er det bedste, du kan gøre for at undgå smitte følgende:
 
Sørg for god personlig hygiejne, vask hænder ofte (benyt alkoholbaseret hånd-rens ofte) og dæk mund og næse med ærmet eller brug engangs-lommetørklæde, når du hoster eller nyser.
Begræns fysisk kontakt – undgå håndtryk, omfavnelser og kindkys og undlad særligt tæt kontakt til syge mennesker. Undgå at røre dig selv i ansigtet. Undgå også at røre overflader, der kan være forurenede.
Hvis du er kronisk syg, bør du holde afstand til andre, bede andre tage hensyn og ikke deltage i møder eller arrangementer i Selvhjælp eller Frivilligcentret.
 
Vær ekstra grundig med at bruge håndsprit og spritservietter – både til dine hænder og til at tørre overflader af. Vi gør lidt ekstra i disse tider for at holde lokalerne rene og pæne, og ved alle håndvaske står der håndsprit, som vi opfordrer til at benytte.
Hvis nogen i din nærmeste omgangskreds har besøgt de områder, der er omfattet af rejseforbuddet, bør du også være ekstra opmærksom og ikke deltage i møder i Frivilligcentret eller Selvhjælp, indtil en eventuel risiko er afdækket.
 
Hvis du har symptomer på influenza eller forkølelse, beder vi dig om ikke at komme i Frivilligcentret.
 
Har du symptomer på influenza eller forkølelse, så skal du blive hjemme – uanset om der er mistanke om smitte med COVID-19.
Hvis du under ophold her i centret pludselig oplever symptomer på influenza eller forkølelse, skal du straks tage hjem.
Hvis du vurderer at opfylde kriterierne for mistanke om smitte (se link til Sundhedsstyrelsen nedenfor), så skal du ringe til egen læge eller lægevagten. Undlad at opsøge læge personligt. Du skal desuden orientere din kontaktperson i Frivilligcentret eller Selvhjælp om denne mistanke og efterfølgende holde os orienteret.
 
Er du en forening, kan du søge særlig viden og vejledning her hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde:
 
Dette er en tid, hvor vi er nødt til at stå sammen og passe på hinanden og gøre vores bedste for at begrænse og forsinke smitten af Covid-19. Vi håber på forståelse for dette.

Scroll to Top