fbpx

Genåbning af Selvhjælp Herning d. 2.6.2020

Vi kan fra d. 2. juni 2020 stille og roligt åbne op for vores grupper i Fredensgade 14.

I skal vide, at der løbende kan ske ændringer – vi skal nok holde jer opdaterede.

Vi hjælper gerne
Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at komme godt i gang igen, så ring eller skriv endelig til os med stort og småt. Vi håber, at de aktive grupper finder mulighed for at mødes inden sommerferien – hvis altså gruppedeltagerne har lyst og mod på det.

Alle er forskellige
Vi ved, at mange af os er i risikogrupper, og både frivillige og deltagere må hver især gøre op med sig selv, hvor meget social og fysisk kontakt de vil prioritere i deres liv for øjeblikket. Sundhed er jo mange ting – det fysiske helbred, den sociale trivsel og den mentale sundhed. De aspekter bliver vi nødt til hver især at afveje, og vi må respektere hinandens valg.

Alt det praktiske

Adgangskrav

 • Hvis du har de mindste symptomer på at være smittet med Covid-19 – dvs. tør hoste, feber og/eller vejrtrækningsbesvær – skal du blive hjemme.
  Du skal have været symptomfri i mindst 48 timer, før du må komme i centret.

Lokalerne

 • Vi følger retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. De anbefaler én meters afstand, men samtidig anbefales det, at mennesker i risikogruppen bør holde to meters afstand. Det betyder, at I skal finde ud af, hvor mange i gruppen, der er i risikogruppen (Se evt Sundhedsstyrelsens hjemmeside) for at vide, hvor god plads I har brug for.
 • Kom ikke i god tid, men gerne så præcist som muligt i forhold til jeres booking. På den måde er der mindst risiko for forsamling af for mange mennesker på én gang i gangene.
 • I det omfang, vejr og støj udendørs tillader det, opfordrer vi til at have åbne vinduer, mens I mødes indenfor i vores lokaler.
 • Det er ikke muligt at opbevare noget hos os i denne tid, desværre.
 • Ved indgangene til lokalerne bliver opsat håndsprit, som SKAL benyttes ved ankomst. Der vil desuden være håndsprit i alle mødelokaler, som bedes benyttet løbende. Samtidig findes der i fællesområderne Rodalon og papirshåndklæder. Når man forlader lokalet (og også gerne, når man ankommer, SKAL man tørre alle overflader (borde, stolerygge, kontakter, dørhåndtage m.m.) af. Samtidig skal der luftes grundigt ud i 10-15 min før og efter ophold i lokalet.

Booking af lokaler

 • I kan ikke booke, som I plejer, da der er ændringer i antallet af personer, som kan være i de enkelte rum. Kontakt Kurt I Herning Frivilligcenter, via mail eller telefon, for at tjekke op på jeres booking. kurt@fchherning.dk eller på mobil 52167976 tirsdag og torsdag fra 10-14.
 • Der er plads til følgende antal personer i lokalerne:
  • Kantinen: 14 personer
  • Mødelokalet: 12 personer
  • Lilla: 5 personer (kun en gruppe om dagen)
  • Rød: 4 personer
  • Gul: 2 personer.

Det vil være problematisk at have både Gul, Rød og Lilla i brug samtidig, så her vil også kunne være begrænsninger.

 • Vær ekstra opmærksom på at slette bookinger, hvis I ikke kommer, så lokalerne kan benyttes af andre.
 • Ved booking skal I afsætte jer tid til at følge retningslinjerne for rengøringen.
 • I skal sikre jer, at der kan være to meters afstand omkring evt. deltagere i risikogruppe i det bookede lokale – én meters afstand mellem resten.
 • I er velkomne til at ringe til os ved tvivlsspørgsmål på 53586588

Køkken
Køkkenet er lukket. Vi kan ikke sikre ordentlige forhold og tilstrækkelig sikkerhed omkring brug af fælles service. Vi beder jer derfor om selv at medbringe alt mad, drikke og service og tage det med hjem bagefter (engangsservice må smides i en skraldepose, som I tager med ud). Man kan heller ikke lige låne et fad eller en kniv i køkkenet, alt skal medbringes hjemmefra.

Toiletforhold
Det er fortsat muligt at benytte toiletterne hos os, men vi anbefaler at bruge dem i så lille et omfang som muligt. Hvis de benyttes, skal de rengøres efterfølgende. Der vil være en vejledning til dette, samt rengøringsmidler og sprit til formålet.

Rengøring generelt
Vi forventer at de, der bruger huset, hjælper med afspritning. I lokalerne vil der ligge ruller med skraldeposer. Tag en og brug denne til jeres affald og til afspritningskludene – og smid den i den store container, som er ved indgangen fra p-pladsen.

Derudover sørger vi i huset for, at der bliver gjort rent i alle rum efter myndighedernes anbefalinger

Trivselsgrupper i Selvhjælp Herning/på skolerne

 • Som udgangspunkt regner vi ikke med at starte nye grupper op på skolerne før efter sommerferien
 • Ring til Anette og vend jeres planer for opstart, hvis I bliver kontaktet af den enkelte skole.
 • Vi arbejder på at starte de ældste børn, som er tilmeldt en gruppe for børn, der lever i en familie med alvorlig psykisk eller fysisk sygdom, op i starten af juni.
 • Jer som er gruppeledere på dette hold, bliver kontaktet af Anette for nærmere retningslinjer.

Alternative mødeformer
Måske har I mod på at mødes udendørs fx i Løvbakkerne, Sønder Anlæg eller en tur i mosen? Eller I mødes via Messenger, Skype eller andre medier. En privat have eller en gåtur kan også være en mulighed. Kun fantasien sætter grænser for mulighederne.

Sommerferie

Hvis man ønsker at benytte lokaler i juli måned, hvor der er ferielukket, skal man kontakte Kurt i Herning Frivillig Center i løbet af juni, for at høre om muligheden og de særlige retningslinjer.

Det er ikke tilladt at benytte lokalerne uden en forhåndsaftale.

Vi håber, at I trods alle disse forholdsregler har mod og gejst til at fortsætte jeres frivillige arbejde/ komme som deltager i grupperne, selvom vilkårene virker barske. Vi har iværksat restriktionerne for at beskytte jer, husets brugere og vores egne medarbejdere og frivillige. Vi håber, at vi hurtigt må lempe på nogle af forholdsreglerne, og skal nok meddele mere herom løbende.

Vi glæder os meget til, at der igen kommer liv i huset og til at se jer alle sammen!

Scroll to Top