fbpx

Deltag i en gruppe

For at deltage i en gruppe skal du kontakte os omkring hvilken gruppe du ønsker at deltage i.

Vores grupper er ikke terapi eller behandling, men et tilbud om at møde ligesindede, som man kan udveksle, dele oplevelser, tanker og følelser med, og hvor man kan støtte hinanden i svære situationer.

Bemærk, det er ikke alle igangværende grupper, der er åbne grupper og dermed optager nye deltagere.

Hvis du ikke kan finde en gruppe, der passer til din situation, er du velkommen til at kontakte os. Vi starter gerne nye grupper op ud fra efterspurgte og aktuelle emner.

selvhjælpsgruppe der hygger

Medlemsskab

For at kunne deltage i grupper, skal du være medlem af Selvhjælp Herning. Det koster 100 kr. årligt.

Forsamtale

Inden man starter i et samtaleforløb eller i en selvhjælpsgruppe, finder der en afklarende samtale sted. Her taler man med en frivillig koordinator eller en ansat  om, hvad man ønsker, og man får information om, hvad selvhjælp er, tavshedspligt, og hvad der forventes af deltagerne i en selvhjælpsgruppe.

På baggrund af samtalen vurderer deltageren og selvhjælpsorganisationen, om selvhjælp er det bedste tilbud. Selvhjælpsorganisationen kan også oplyse om andre alternative tilbud.

Principper i selvhjælpen

Vi møder deltagerne der, hvor de er – selvhjælpsarbejdet tager udgangspunkt i ens egen oplevelse af situationen og i ens styrker

Der er tavshedspligt, og vi fører ikke journal

Vi er uafhængige af offentlige, behandlingsmæssige, politiske og religiøse interesser

En gruppe består typisk af 4-8 deltagere, sammen med en frivillig igangsætter. Igangsætteren er med de første møder, og uddannet i at sikre gruppens sammenspil og dynamik.

Fælles for alle vores grupper er, at vi forventer deltagerne møder stabilt, overholder tavshedspligt og tager fælles ansvar.

Scroll to Top